Inkluzija

Inkluzija kao vrijednost koju naša udruga promiče podrazumijeva proces u kojem se djeca  i odrasli  sa teškoćama u razvoju maksimalno uključuju u društven život u punom smislu. Ono što stalno ističemo da nažalost društvo još mora raditi puno na „pravoj! Inkluziji, smatramo da još uvijek nije zastupljen ovaj pristup u onoj mjeri u kojoj da djeca i odrasli sa poteškoćama zaslužuju.

Vid

Njezin je krajnji smisao dobrobit za čitavo društvo. Ona teži k izgradnji tolerancije, ali i stvarnog uvažavanja individualnih razlika, poštivanja dostojanstva svakog pojedinca te kreiranju međusobne interakcije i društvenih odnosa.

Inkluzija je proces koji zahtijeva pažljivo planiranje, provođenje i praćenje kako bi se postigao uspjeh u radu sa svom djecom pa tako i s posebnim potrebama. U inkluziji ne sudjeluju samo roditelji i terapeuti, već bi trebali sudjelovati svi kako bi se potaknuo sve veći senzibilitet u društvu spram djece i osoba sa poteškoćama..

Luka

Nama je to nešto apsolutno prirodno i rad sa takvom populacijom nas ispunjuje, svijesne smo ideje i želimo provesti barem maleni dio procesa inkluzije putem našim aktivnosti.  Jer oni to zaslužuju, baš kao i svako živo biće na ovoj planeti.